Plenul Curții de Conturi a României a adoptat vineri, 4 martie, o hotărâre prin care își exprimă întreaga solidaritate față de statul și poporul ucrainean. Astfel, instituția supremă de audit din România se alătură sprijinului exprimat în cadrul Comitetului de Contact al UE[1] pentru suveranitatea statului vecin.

Suntem alături de colegii noștri de la instituția supremă de audit din Ucraina și condamnăm cu fermitate încălcarea normelor de drept internațional și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Curtea de Conturi a României a fost și va rămâne un susținător ferm al dialogului. Avem nevoie, mai mult ca niciodată, să fim uniți, să ne protejăm valorile democratice și să ne arătăm sprijinul necondiționat față de fundamentele libertății, democrației și suveranității.

 

 

Despre Comitetul de Contact al UE

Între instituțiile supreme de audit ale statelor UE și Curtea de Conturi Europeană există o rețea de cooperare strânsă. Aceasta se desfășoară în cadrul Comitetului de Contact, compus din șefii instituțiilor supreme de audit din statele membre și președintele Curții de Conturi Europene. Comitetul de Contact al UE poate înființa grupuri de lucru și grupuri operative. Acestea sunt organizate pe teme specifice de audit legate de UE și oferă o rețea activă de contacte profesionale între angajații instituțiilor supreme de audit din blocul comunitar.

 

[1] Comitetul de Contact al UE este format din adunarea președințiilor instituțiilor supreme de audit din statele membre ale UE și Curtea de Conturi Europeană.