intern

Președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, a avut o întrevedere cu președintele Curții de Conturi Europene, domnul Klaus-Heiner Lehne, care efectuează o vizită oficială la București, în perioada 19 - 20 noiembrie a.c., în contextul preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019.

Tema principală a discuțiilor a vizat importanța tranziției de la auditul de conformitate la auditul de performanță, parte componentă a procesului de reformă și modernizare a celor două Instituții Supreme de Audit, obiectiv comun asumat de către înalții oficiali.

“Mi-am propus încă de la începutul mandatului meu să ne apropiem prin rezultatele noastre de cetățeni. Îmi doresc ca această instituție să devină un partener credibil, un factor stimulativ de dezvoltare economică și un model de profesionalism și expertiză. Știu că este un drum lung și complex, dar sunt convins că împreună, prin dialog și, în special, prin schimb de experiență, putem să ne atingem cu succes obiectivele”, a fost mesajul președintelui Curții de Conturi a României.

Totodată, domnul Klaus-Heiner Lehne a prezentat strategia Curții de Conturi Europene 2018-2020 privind noua viziune în domeniul auditului, prilej cu care și-a exprimat disponibilitatea de a colabora strâns cu conducerea Curții de Conturi a României în atingerea obiectivelor stabilite.

“Avem o nouă strategie prin care ne-am propus să trecem de la o abordare clasică spre un audit performant privind eficiența investițiilor și mă bucur să găsesc în conducerea de la București un real partener. Plătitorii de taxe și impozite trebuie să cunoască rezultatul cheltuirii fondurilor. Este esențial să le arătăm cetățenilor noștri ce primesc pentru taxele pe care le plătesc, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a fost unul dintre mesajele președintelui Curții de Conturi Europene.

La finalul discuțiilor, domnul Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României, i-a adresat omologului său, domnul Klaus-Heiner Lehne, invitația de a participa la Conferința organizată de către Curtea de Conturi cu prilejul deținerii de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, eveniment care urmează să fie organizat în luna mai, la București.