intern

În contextul dezvoltării unei colaborări active cu instituțiile academice, președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, a participat astăzi, 24 octombrie 2019, la ceremonia organizată de către Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu ocazia aniversării a 159 de ani de existență.

Cu acest prilej, președintele Curții de Conturi a României a vorbit despre beneficiul unei cooperări în scopul îmbunătățirii calității învățământului universitar specific domeniului de audit public și gestionării resurselor publice pentru consolidarea managementului financiar.

Curtea de Conturi a României își propune alături de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași  realizarea unei colaborări în vederea desfășurării unor programe, proiecte și acțiuni de interes reciproc, organizarea de evenimente științifice, workshop-uri pe tematici specifice auditului public și stagii de practică pentru studenți.

“Încă de la începutul mandatului meu, unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat alături de colegii mei a fost deschiderea și colaborarea cu mediul academic. Avem nevoie de expertiza dumneavoastră, de resursă umană bine pregătită și, mai ales, de contactul nemijlocit pe care îl aveți cu societatea românească în ansamblu. În acest sens, am dezvoltat parteneriate și forme de colaborare cu Academia de Științe Economice de București, cu Universitatea din București (Facultatea de Drept), respectiv cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București”. (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

Schimbul continuu de informații și de experiență cu mediul academic din România reprezintă pentru Curtea de Conturi un pas important pentru formarea resurselor umane și pentru promovarea domeniului auditului public în scopul eficientizării modului de administrare și de întrebuințare a resurselor financiare ale sectorului public.

La finalul ceremoniei, președintele Curții de Conturi a României a primit din partea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași o diplomă de excelență pentru contribuțiile aduse la dezvoltarea unei culturi a calității managementului financiar în România, pentru promovarea normelor și liniilor directoare privind utilizarea corectă și performantă a fondurilor publice, precum și pentru energiile angrenate permanent în vederea asigurării compatibilității cu standardele internaționale în domeniu.