intern

Președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, alături de membrii Plenului, a participat, în perioada 17 – 20 octombrie a.c., la Reuniunea Comună a  Plenului Curților de Conturi din România și din Republica Moldova, organizată în cadrul evenimentelor ocazionate de Centenarul Marii Uniri.

“Întotdeauna am considerat că momentele cu însemnătate capătă o valoare mai mare atunci când putem să le sărbătorim alături de prieteni. Mă onorează astfel să putem marca momentul Centenarului României Mari alături  de prietenii și de  colegii noștri de la Curtea de Conturi din Republica Moldova. Colaborarea dintre Instituțiile Supreme de Audit din cele două țări face astăzi un nou pas înainte și am convingerea că prin activitatea noastră comună și prin echipele mixte de experți în auditul din diverse domenii vom putea să învățăm unii de la alții, dând astfel un exemplu de bună practică„, a fost unul dintre mesajele de deschidere ale domnului Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României.

Reuniunea comună a Plenului reprezintă pentru cele două Instituții Supreme de Audit un important prilej pentru consolidarea unui dialog permanent și sistematic prin intensificarea discuțiilor profesionale și cooperarea pe teme și domenii de interes comun.

În contextul organizării Plenului reunit al Curții de Conturi a României și al Curții de Conturi a Republicii Moldova, președintele Mihai Busuioc și omologul său, domnul Veaceslav Untila au semnat o Declarație Comună care își propune continuarea și întărirea dialogului și dezvoltarea cooperării instituționale.  

“Declarația comună pe care am semnat-o cu domnul președinte Mihai Busuioc este un pas demn de istorie. De altfel, vom așeza un exemplar al acestei Declarații în Muzeul Curții de Conturi din Moldova. Sper ca exemplul de cooperare dintre cele două Curți de Conturi să fie un model și pentru alte instituții de pe cele două maluri ale Prutului”, a fost mesajul domnului Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova.

La finalul discuțiilor, domnul Veaceslav Untila l-a felicitat pe domnul Mihai Busuioc pentru primul an de mandat și în semn de apreciere pentru activitatea sa l-a decorat cu cea mai importantă distincție a Curții de Conturi a Republicii Moldova,  Crucea „PENTRU MERIT” Gradul I.