intern

O delegație a Organizației „Tinerilor funcționari publici de stat” din Olanda (YoHoCo) a efectuat o vizită de studiu la Curtea de Conturi a României, în vederea schimbului comun de experiență, cunoștințe și bune practici în domeniul auditului.

Cu acest prilej, în cadrul sesiunii interactive de întrebări și răspunsuri, o echipă de auditori din cadrul Curții de Conturi a României formată din doamna Chivulescu Corina Violeta - șef de echipă și doamna Davidoiu Victoria - auditor public extern a prezentat membrilor delegației Organizației „Tinerilor funcționari publici de stat” din Olanda (YoHoCo) modul de desfășurare al unui audit de performanță efectuat alături de mai multe Instituții Supreme de Audit, în coordonarea SAI-urilor din Polonia și Olanda.

Totodată, președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, a prezentat modul de organizare și funcționare a instituției, precum și planurile de viitor ale acesteia, iar la finalul discuțiilor a transmis un mesaj de prietenie către SAI Olanda din partea Plenului Curții de Conturi.

În cadrul acestei vizite de studiu în România, Organizația „Tinerilor funcționari publici de stat” din Olanda (YoHoCo) a avut întâlniri și cu reprezentanții Parlamentului, Consiliului Legislativ și Avocatului Poporului.

Background

  • Organizația „Tinerilor funcționari publici de stat” (YoHoCo) face parte din Consiliile Înalte de Stat având independență în Constituția olandeză. Membrii YoHoCo sunt distribuiți la Camera Reprezentanților, Senat, Curtea de Conturi a Olandei, Ombudsmanul Național și Consiliul de stat.
  • Scopul Organizației este de a împărtăși cunoștințe comune, de a stimula cooperarea și de a oferi tinerilor profesioniști o rețea utilă în cadrul Consiliilor Înalte ale Statului și ale Instituțiilor Guvernamentale.
  • Pentru a atinge acest obiectiv, sunt organizate activități lunare (de exemplu prelegeri, întâlniri cu oficialități sau prezentări). În fiecare an se organizează o vizită de studiu la instituțiile conexe din diferite țări europene, anul acesta fiind organizată la București.